Zupa krewetkowa w orientalnym stylu - wersja instant
Pyszna zupa krewetkowa, którą przygotujecie w 5 minut przed wyjściem do pracy, a w pracy wystarczy zalać ją wrzątkiem i poczekać 5 minut, aby wszystkie składniki się podgrzały.
garść makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą
kilka różyczek brokułu
marchewka żółta i pomarańczowa, obie pokrojone w zapałkę
fasola szparagowa, zblanszowana
mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
1/2 papryki czerwonej pokrojona w paski
1/2 chili
kawałek mango pokrojonego w kostkę
lubczyk
łyżeczka soku z limonki
2 łyżki sosu sojowego
łyżka mleka kokosowego
kawałek startego imbiru
mielona kolendra
mielony kmin rzymski
papryka słodka
kurkuma
pieprz kajeński
pieprz czarny
Składniki:
100 g krewetki koktajlowej, użyłam takiej z solonej zalewygarść makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą
kilka różyczek brokułu
marchewka żółta i pomarańczowa, obie pokrojone w zapałkę
fasola szparagowa, zblanszowana
mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
1/2 papryki czerwonej pokrojona w paski
1/2 chili
kawałek mango pokrojonego w kostkę
lubczyk
sos:
saszetka misołyżeczka soku z limonki
2 łyżki sosu sojowego
łyżka mleka kokosowego
kawałek startego imbiru
mielona kolendra
mielony kmin rzymski
papryka słodka
kurkuma
pieprz kajeński
pieprz czarny
Komentarze
Prześlij komentarz