Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływający się serek camembert idealnie komponuje się ze smakiem wytrawnego czerwonego wina i owoców leśnych.
Składniki:
okrągłe serki camembert
sos:
250 ml wytrawnego czerwonego wina
350 ml gładkiego dżemu z owoców leśnych
do podania rukola
czerwony pieprz
Wykonanie:
sos:
Czerwone wino wlewamy do rondelka i gotujemy do wyparowania alkoholu. Do wina dodajemy dżem i chwilę podgrzewamy. Mieszamy, aż wino i dżem się połączą. Przelewamy do sosjerki.
camembert:
Serki kładziemy na rozgrzany grill i chwilę opiekamy z każdej strony.
Serki przekładamy na talerze. Posypujemy rukolą. Polewamy sosem i posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz