Kremowy chłodnik z awokado z wędzonym łososiem, kiwi, szpinakiem i jajkami przepiórczymi
Pyszny, kremowy chłodnik z awokado podany z niebanalnymi dodatkami. Pięknie się prezentuje na talerzu, ale jeszcze lepiej smakuje.
Składniki:
400 g jogurtu naturalnego
awokado
garść szpinaku
kilka gałązek koperku
ząbek czosnku
sól morska
pieprz kolorowy
sok z cytryny
do podania:
wędzony łosoś z Alaski
kiwi
jajka przepiórcze ugotowane na twardo
listki szpinaku
koperek
czerwony pieprz
drobno posiekane chili
Wykonanie:
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado, listki szpinaku, ząbek czosnku i koperek. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładamy jogurt. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kremowy chłodnik wykładamy na głębokie talerze. Na wierzchu układamy kawałki łososia, plasterki jajek, półplasterki kiwi i listki szpinaku. Posypujemy koperkiem, czerwonym pieprzem i chili.
Komentarze
Prześlij komentarz