Kotlet schabowy w panierce z suszonej kani
Wygląda jak tradycyjny schabowy, ale smakiem zaskakuje.
jajko
mąka krupczatka do panierowania
sól
pieprz
10 kapeluszy ususzonej kani
masło klarowane do smażenia
Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, a następnie jajku i zmiksowanej kani.
Kotlety smaży na rumiano z obu stron. Podajemy jak tradycyjne z ulubioną surówką i ziemniakami.
Składniki:
5 plastrów schabu wieprzowegojajko
mąka krupczatka do panierowania
sól
pieprz
10 kapeluszy ususzonej kani
masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
Kanie przekładamy do malaksera i chwilę miksujemy, do uzyskania konsystencji grubej bułki tartej.Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, a następnie jajku i zmiksowanej kani.
Kotlety smaży na rumiano z obu stron. Podajemy jak tradycyjne z ulubioną surówką i ziemniakami.
Komentarze
Prześlij komentarz