Chrupiąca pierś z kurczaka na cukiniowym spaghetti

Pierś z kurczaka obtoczona w majonezie i posypana pokruszonymi chipsami z tortilli podana na warzywnym spaghetti to pyszna propozycja obiadu, który zrobicie w 30 minut.

Składniki:

500 g piersi kurczaka bez skóry
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
150 g chipsów z tortilli o smaku ostrej papryki


spaghetti warzywne:

2 młode cukinie
pęczek rzodkiewki
łyżeczka masła
sól ziołowa
pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i obtaczamy w majonezie. Chipsy z tortilli kruszymy. W pokruszonych chipsach panierujemy mięso. Kawałki mięsa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach C.

W czasie, gdy mięso się piecze przygotowujemy warzywne spaghetti. Cukinię za pomocą spiralizera kroimy na cienkie paski. Na patelni rozpuszczamy masło, przekładamy cukinię, dodajemy rzodkiewki pokrojone w ósemki. Warzywa lekko solimy i pieprzymy, dusimy przez kilka minut.

Propozycja podania: mięso układamy na warzywnym spaghetti, posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Popularne posty