Chrupiąca pierś z kurczaka na cukiniowym spaghetti
Pierś z kurczaka obtoczona w majonezie i posypana pokruszonymi chipsami z tortilli podana na warzywnym spaghetti to pyszna propozycja obiadu, który zrobicie w 30 minut.
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
150 g chipsów z tortilli o smaku ostrej papryki
pęczek rzodkiewki
łyżeczka masła
sól ziołowa
pieprz
natka pietruszki
W czasie, gdy mięso się piecze przygotowujemy warzywne spaghetti. Cukinię za pomocą spiralizera kroimy na cienkie paski. Na patelni rozpuszczamy masło, przekładamy cukinię, dodajemy rzodkiewki pokrojone w ósemki. Warzywa lekko solimy i pieprzymy, dusimy przez kilka minut.
Propozycja podania: mięso układamy na warzywnym spaghetti, posypujemy natką pietruszki.
Składniki:
500 g piersi kurczaka bez skóry2 łyżki majonezu
sól
pieprz
150 g chipsów z tortilli o smaku ostrej papryki
spaghetti warzywne:
2 młode cukiniepęczek rzodkiewki
łyżeczka masła
sól ziołowa
pieprz
natka pietruszki
Wykonanie:
Piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i obtaczamy w majonezie. Chipsy z tortilli kruszymy. W pokruszonych chipsach panierujemy mięso. Kawałki mięsa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach C.W czasie, gdy mięso się piecze przygotowujemy warzywne spaghetti. Cukinię za pomocą spiralizera kroimy na cienkie paski. Na patelni rozpuszczamy masło, przekładamy cukinię, dodajemy rzodkiewki pokrojone w ósemki. Warzywa lekko solimy i pieprzymy, dusimy przez kilka minut.
Propozycja podania: mięso układamy na warzywnym spaghetti, posypujemy natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz