Jajecznica z kabanosem, chili, awokado i limonką

Chrupiący kabanos, kremowe awokado, pikantna papryczka i orzeźwiający smak limonki to zaskakujące połączenie smaków wbrew pozorom stwarza spójną całość.

Składniki:

5-6 jajek
3-4 kabanosy
1/4 awokado
pół papryczki chili
mała czerwona cebulka
szcypiorek
skórka z limonki
sok z limonki
opcjonalnie sól i pieprz

pumpernikiel do podania

Wykonanie:

Kabanosy kroimy w cienkie plasterki i smażymy, aż będą bardzo chrupiące. Do kabanosów dodajemy cienko pokrojoną cebulkę i chili, chwilę podsmażamy. Awokado kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy otartą skórką, dodajemy do kabanosów. Wbijamy jajka, posypujemy szczypiorkiem (opcjonalnie solimy i pieprzymy) smażymy do momentu uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia.  Poddajemy z pumperniklem.


Komentarze

Popularne posty