Kokosowy deser z owocami


Delikatna śmietanka kokosowa połączona z owocami to dosłownie niebo w gębie.

Składniki:

proporcje na 4 porcje:

500 g kremu kokosowego
2 łyżki cukru pudru
30 g liofilizowanych malin

4 kiwi złote
4 kiwi zielone
250 g truskawek
250 g borówki amerykańskiej

Wykonanie:

Schłodzony krem kokosowy ubijamy z cukrem pudrem i liofilizowanymi malinami do momentu uzyskania konsystencji bitej śmietany.

Truskawki i kiwi kroimy w drobną kostkę.

W pucharkach układamy warstwę z zielonego kiwi, warstwę kremu malinowo-kokosowego, warstwę truskawek, warstwę kremu, warstwę ze złotego kiwi i znów krem. Wierzch przybieramy borówkami oraz truskawką i kiwi.

Komentarze

Popularne posty