Budyń jaglany o konsystencji musu, pyszny zarówno na zimno jak i na gorąco

Gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Budyń jaglany - gotowy w kilka chwil i pysznie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.

Składniki:

1 litr mleka
4 łyżki mąki jaglanej
3 łyżki cukru kokosowego
4 duże pianki marshmallow

do przybrania ulubione owoce (świeże lub liofilizowane), płatki kokosowe, wiórki czekoladowe itp.

Wykonanie:

Do garnka wlewamy 800 ml mleka z cukrem, podgrzewamy.
Resztę mleka mieszamy z mąką jaglaną, dolewamy do gorącego mleka. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy pianki, mieszamy, aż pianki się rozpuszczą.

Budyń przelewamy do miseczek/pucharków. Posypujemy ulubionymi dodatkami. Podajemy na gorąco lub po schłodzeniu.



Komentarze

Popularne posty