Pikle z awokado
Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek.
Składniki:
awokado, dowolna ilość
zalewa:
szklanka octu z białego wina lub jabłkowego
3 szklanki wody
pół szklanki cukru
łyżka soli morskiej
na każdy słoiczek:
pół łyżeczki czerwonego pieprzu
szczypta płatków chili
ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
gałązka kolendry
gałązka kopru
Wykonanie:
Składniki na zalewę zagotowujemy. Do każdego słoiczka wsypujemy ziarenka czerwonego pieprzu, płatki chili, plasterki czosnku, kolendrę i koper. Następnie układamy obrane i pokrojone w plastry awokado. Zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. Pikle z awokado gotowe są po 2-3 dniach.
Komentarze
Prześlij komentarz