Kremowa zupa szpinakowo-brokułowa z chipsami warzywnymi
Pyszna kremowa zupa warzywna podana z chrupiącymi chipsami z buraka, marchewki, batatów i pasternaku.
Składniki:
3-4 ziemnaki
500 g różyczek brokułu
100 g młodego szpinaku
2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
sól morska
pieprz kolorowy
gałka muszkatołowa
100 g serka topionego
do podania chipsy warzywne
Wykonanie:
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w bulionie. Gdy ziemniaki są już miękkie dodajemy brokuły i gotujemy jeszcze 5-7 minut. Do zupy dodajemy serek i listki szpinaku. Miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę podajemy posypaną chipsami warzywnymi.
Komentarze
Prześlij komentarz