Kolorowe roladki z wędzonego łososia
Genialne w swojej prostocie roladki z łososia. Pięknie prezentują się na stole, ale tylko przez krótką chwilę, bo jako pierwsze znikają ze stołu. Koniecznie przygotujcie od razu podwójną porcję.
Składniki:
500 g wędzonego łososia w plastrach
marchewka pomarańczowa
marchewka żółta
ogórek
por
1-2 liście czerwonej kapusty
ulubione sosy do podania: sojowy, czosnkowy, vinaigrette, jogurtowo-ziołowy
Wykonanie:
Marchewki kroimy lub ścieramy na tarce w cienką zapałkę.
Ogórka kroimy również w zapałkę.
Pora cienko kroimy.
Kapustę kroimy w cienkie paseczki.
Na każdym plastrze łososia układamy porcję warzyw. Zwijamy roladkę. Jedną końcówkę roladki ścinamy ostrym nożem.
Roladki układamy na półmisku podajemy z kawałkami cytryny oraz ulubionymi sosami. Roladki najlepiej jeść pałeczkami zanurzając w sosie. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz