Kolorowe roladki z wędzonego łososia

Genialne w swojej prostocie roladki z łososia. Pięknie prezentują się na stole, ale tylko przez krótką chwilę, bo jako pierwsze znikają ze stołu. Koniecznie przygotujcie od razu podwójną porcję.

Składniki:

500 g wędzonego łososia w plastrach
 
marchewka pomarańczowa
marchewka żółta
ogórek
por
1-2 liście czerwonej kapusty

ulubione sosy do podania: sojowy, czosnkowy, vinaigrette, jogurtowo-ziołowy

Wykonanie:

Marchewki kroimy lub ścieramy na tarce w cienką zapałkę.
Ogórka kroimy również w zapałkę.
Pora cienko kroimy.
Kapustę kroimy w cienkie paseczki.
Na każdym plastrze łososia układamy porcję warzyw. Zwijamy roladkę. Jedną końcówkę roladki ścinamy ostrym nożem.

Roladki układamy na półmisku podajemy z kawałkami cytryny oraz ulubionymi sosami. Roladki najlepiej jeść pałeczkami zanurzając w sosie. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty