Roladki z ogórka, wędzonego łososia i kremowego serka


Przekąski idealne - szybkie i proste w przygotowaniu roladki, które zachwycają swoim smakiem i wyglądem. Proponuję przygotować od razu więcej bo ekspresowo znikają ze stołu.

Składniki:

długi ogórek
250 g plastrów wędzonego łososia
150 g serka śmietankowego
pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Ogórka przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy w cienkie długie plastry. Plastry łososia kroimy w paski. Szczypiorek przycinamy na taką długość jaką szerokość mają paski ogórka.

Na plastrze ogórka kładziemy pasek łososia, łyżeczkę serka. Na serku układamy szczypiorek. Zwijamy ciasno w roladkę. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami.

Roladki układamy na półmisku. Podajemy z kawałkami cytryny.

 

Komentarze

Popularne posty