Roladki z ogórka, wędzonego łososia i kremowego serka
Przekąski idealne - szybkie i proste w przygotowaniu roladki, które zachwycają swoim smakiem i wyglądem. Proponuję przygotować od razu więcej bo ekspresowo znikają ze stołu.
Składniki:
długi ogórek
250 g plastrów wędzonego łososia
150 g serka śmietankowego
pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Ogórka przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy w cienkie długie plastry. Plastry łososia kroimy w paski. Szczypiorek przycinamy na taką długość jaką szerokość mają paski ogórka.
Na plastrze ogórka kładziemy pasek łososia, łyżeczkę serka. Na serku układamy szczypiorek. Zwijamy ciasno w roladkę. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami.
Roladki układamy na półmisku. Podajemy z kawałkami cytryny.
Komentarze
Prześlij komentarz