Koreczki jajeczne z wędzonym łososiem, ogórkiem, pomidorem, czerwoną cebulą i sałatą

Taka przystawka świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Dzisiaj prezentuję wersję rybną, ale można zrobić takie koreczki z bekonem, szynką, salami lub samymi warzywami.

Składniki:

6 jajek ugotowanych na półmiękko
6 małych listków sałaty
6 cienkich pasków ogórka
6 plasterków cebuli
3 plastry wędzonego łososia
3 pomidorki koktajlowe
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Ostudzone jajka obieramy ze skorupek. Lekko ścinamy jajka z jednej strony, by stabilnie stały. Następnie jajka kroimy na pół.

Na dolnej połówce układamy listek sałaty, pół plastra łososia, plasterek cebuli, pasek ogórka, połówkę pomidorka. Przykrywamy górną częścią jajka. Spinamy wykałaczką. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami.

Jajka posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty