Zupa z suszonych grzybów
Aromatyczna zupa z suszonych grzybów.
2 garści suszonych grzybów
marchewka
pietruszka
por
łyżka masła
sól grzybowa
pieprz
250 ml kwaśnej śmietany 30%
świeży lubczyk do posypania
makaron
Obrane warzywa kroimy na kawałki. Dusimy je na maśle. Lekko solimy.
Grzyby odcedzamy i kroimy na kawałki. Dodajemy je do warzyw. Całość zalewamy wodą lub rosołem. Wstępnie doprawiamy solą grzybową. Gotujemy około 20 -30 minut.
Zupę zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem całość posypujemy świeżym lubczykiem.
Składniki:
2 garści suszonych grzybów
marchewka
pietruszka
por
łyżka masła
sól grzybowa
pieprz
250 ml kwaśnej śmietany 30%
świeży lubczyk do posypania
makaron
Wykonanie:
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15-20 minut.Obrane warzywa kroimy na kawałki. Dusimy je na maśle. Lekko solimy.
Grzyby odcedzamy i kroimy na kawałki. Dodajemy je do warzyw. Całość zalewamy wodą lub rosołem. Wstępnie doprawiamy solą grzybową. Gotujemy około 20 -30 minut.
Zupę zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem całość posypujemy świeżym lubczykiem.
Komentarze
Prześlij komentarz