Galaretka rozmarynowa
Aromatyczna galaretka ziołowa, która idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.
4 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
3 szklanki brązowego cukru
60 ml octu jabłkowego
3 łyżeczki agar agar
Gorącą galaretkę przelewamy do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w suchym chłodnym miejscu.
Składniki:
500 ml wody4 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
3 szklanki brązowego cukru
60 ml octu jabłkowego
3 łyżeczki agar agar
Wykonanie:
Do garnka wlewamy wodę i ocet jabłkowy, wsypujemy cukier, agar agar oraz drobno posiekany rozmaryn. Całość gotujemy na wolnym ogniu 10-15 minut.Gorącą galaretkę przelewamy do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w suchym chłodnym miejscu.
Komentarze
Prześlij komentarz