Zapiekanki z kurkami

Pomysł na ekspresowy i jednocześnie pyszny jesienny posiłek.


Składniki:

600 g kurek
cebula
2 łyżki masła
sól
pieprz czarny
kilka kropli soku z cytryny

4 kajzerki
8 plasterków żółtego sera

natka pietruszki lub selera naciowego

do podania keczup i majonez

Wykonanie:

Plasterki cebuli i oczyszczone kurki lekko solimy i podsmażamy na maśle. Dusimy 3-4 minuty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lekko skrapiamy sokiem z cytryny.

Kajzerki kroimy na pół. Na każdą połówkę kładziemy plasterek sera, a następnie wykładamy kurki i cebulę. 

Zapiekamy w 180 stopniach C przez 10-15 minut.

Podajemy od razu posypane natką selera lub pietruszki. Jeśli lubimy polewamy keczupem i majonezem. Smacznego 😊



Komentarze

Popularne posty