Zapiekanki z kurkami
Pomysł na ekspresowy i jednocześnie pyszny jesienny posiłek.
Składniki:
600 g kurek
cebula
2 łyżki masła
sól
pieprz czarny
kilka kropli soku z cytryny
4 kajzerki
8 plasterków żółtego sera
natka pietruszki lub selera naciowego
do podania keczup i majonez
Wykonanie:
Plasterki cebuli i oczyszczone kurki lekko solimy i podsmażamy na maśle. Dusimy 3-4 minuty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lekko skrapiamy sokiem z cytryny.
Kajzerki kroimy na pół. Na każdą połówkę kładziemy plasterek sera, a następnie wykładamy kurki i cebulę.
Zapiekamy w 180 stopniach C przez 10-15 minut.
Podajemy od razu posypane natką selera lub pietruszki. Jeśli lubimy polewamy keczupem i majonezem. Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz