Budyń jaglany o konsystencji musu, pyszny zarówno na zimno jak i na gorąco
Gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Budyń jaglany - gotowy w kilka chwil i pysznie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.
4 łyżki mąki jaglanej
3 łyżki cukru kokosowego
4 duże pianki marshmallow
do przybrania ulubione owoce (świeże lub liofilizowane), płatki kokosowe, wiórki czekoladowe itp.
Resztę mleka mieszamy z mąką jaglaną, dolewamy do gorącego mleka. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy pianki, mieszamy, aż pianki się rozpuszczą.
Budyń przelewamy do miseczek/pucharków. Posypujemy ulubionymi dodatkami. Podajemy na gorąco lub po schłodzeniu.
Składniki:
1 litr mleka4 łyżki mąki jaglanej
3 łyżki cukru kokosowego
4 duże pianki marshmallow
do przybrania ulubione owoce (świeże lub liofilizowane), płatki kokosowe, wiórki czekoladowe itp.
Wykonanie:
Do garnka wlewamy 800 ml mleka z cukrem, podgrzewamy.Resztę mleka mieszamy z mąką jaglaną, dolewamy do gorącego mleka. Mieszamy, aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy pianki, mieszamy, aż pianki się rozpuszczą.
Budyń przelewamy do miseczek/pucharków. Posypujemy ulubionymi dodatkami. Podajemy na gorąco lub po schłodzeniu.
Komentarze
Prześlij komentarz