Nadziewane gofry z karkówki
Gofry z mięsa często goszczą na moim stole, bo są pyszne i robi się je ekspresowo.
na każdy plaster:
pieczarka
1 duży plasterek salami lub 2-3 małe plasterki
pomidory w płatkach z czosnkiem i bazylią
sól
pieprz
do podania: ulubiona sałatka i pieczone/gotowane ziemniaczki
Na karkówce układamy cienko pokrojone salami i pieczarki, posypujemy płatkami pomidorów. Mięso składamy na pół.
Składniki:
karkówka pokrojona w plastryna każdy plaster:
pieczarka
1 duży plasterek salami lub 2-3 małe plasterki
pomidory w płatkach z czosnkiem i bazylią
sól
pieprz
do podania: ulubiona sałatka i pieczone/gotowane ziemniaczki
Wykonanie:
Każdy plaster karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbitą karkówkę oprószamy solą i pieprzem.Na karkówce układamy cienko pokrojone salami i pieczarki, posypujemy płatkami pomidorów. Mięso składamy na pół.
Gofrownicę nagrzewamy. Na gorącą płytę kładziemy mięso, gofrownicę zamykamy. Mięso smażymy w gofrownicy przez 3-5 minut, aż ładnie się zrumieni.
Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.
Komentarze
Prześlij komentarz