Nadziewane gofry z karkówki

 Gofry z mięsa często goszczą na moim stole, bo są pyszne i robi się je ekspresowo.

Składniki:

karkówka pokrojona w plastry
na każdy plaster:
pieczarka
1 duży plasterek salami lub 2-3 małe plasterki
pomidory w płatkach z czosnkiem i bazylią
sól
pieprz

do podania: ulubiona sałatka i pieczone/gotowane ziemniaczki

Wykonanie:

Każdy plaster karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbitą karkówkę oprószamy solą i pieprzem.

Na karkówce układamy cienko pokrojone salami i pieczarki, posypujemy płatkami pomidorów. Mięso składamy na pół.
 



Gofrownicę nagrzewamy. Na gorącą płytę kładziemy mięso, gofrownicę zamykamy. Mięso smażymy w gofrownicy przez 3-5 minut, aż ładnie się zrumieni.

Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

Popularne posty