Masło makrelowe (pasta rybna)
Proste, szybkie w przygotowaniu i po prostu pyszne masełko z makrelowe.
duża wędzona makrela
50 g miękkiego masła
3-4 łyżki ulubionego keczupu
sok z cytryny do smaku
opcjonalnie kilka kropli pikantnego sosu, jeśli lubimy pikantne pasty
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Rybę rozdrabniamy, dodajemy masło, keczup, sok z cytryny i tabasco. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Masło jest od razu gotowe do użycia. Resztę masła przechowujemy w lodówce.
Składniki:
duża wędzona makrela
50 g miękkiego masła
3-4 łyżki ulubionego keczupu
sok z cytryny do smaku
opcjonalnie kilka kropli pikantnego sosu, jeśli lubimy pikantne pasty
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Rybę rozdrabniamy, dodajemy masło, keczup, sok z cytryny i tabasco. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Masło jest od razu gotowe do użycia. Resztę masła przechowujemy w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz