Serek z zieloną papryką i chili
Pyszny serek z chrupiącą zieloną papryką i pikantną papryczką chili.
250 g tłustego sera twarogowego
połowa zielonej papryki
papryczka chili
sól ziołowa
pieprz czarny
mleko
Serek rozdrabniamy widelcem. Dolewamy mleko, tyle ile "wypije" serek.
Dodajemy drobno pokrojone papryki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem, a następnie serkiem.
Składniki:
250 g tłustego sera twarogowego
połowa zielonej papryki
papryczka chili
sól ziołowa
pieprz czarny
mleko
Wykonanie:
Serek rozdrabniamy widelcem. Dolewamy mleko, tyle ile "wypije" serek.
Dodajemy drobno pokrojone papryki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem, a następnie serkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz