Gofry schabowe

Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla. 

Składniki:

6 plastrów schabu lub karkówki wieprzowej
sól morska
pieprz
łyżka płynnego miodu
3 łyżki ulubionej musztardy, użyłam ostrej z chili

Wykonanie:

Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. Mięso zanurzamy w sosie musztardowym. Jeśli mamy czas to odstawiamy na godzinę, by się zamarynowało.

Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy.

Mięso pieczemy około 3-5 minut, aż się zrumieni i powstanie brązowa kratka.


Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem np. jogurtowym, czosnkowym, tzatzyki...

Komentarze

  1. No popatrz, podobne pomysły mamy ;)
    U nas robimy podobnie w opiekaczu do kanapek, a że ma różne wymienne wkładki, to coraz to ciekawszy schab, karkówka, czy też kurczak wychodzi :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty