Gofry schabowe
Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.
sól morska
pieprz
łyżka płynnego miodu
3 łyżki ulubionej musztardy, użyłam ostrej z chili
Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy.
Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem np. jogurtowym, czosnkowym, tzatzyki...
Składniki:
6 plastrów schabu lub karkówki wieprzowejsól morska
pieprz
łyżka płynnego miodu
3 łyżki ulubionej musztardy, użyłam ostrej z chili
Wykonanie:
Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. Mięso zanurzamy w sosie musztardowym. Jeśli mamy czas to odstawiamy na godzinę, by się zamarynowało.Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy.
Mięso pieczemy około 3-5 minut, aż się zrumieni i powstanie brązowa kratka.
No popatrz, podobne pomysły mamy ;)
OdpowiedzUsuńU nas robimy podobnie w opiekaczu do kanapek, a że ma różne wymienne wkładki, to coraz to ciekawszy schab, karkówka, czy też kurczak wychodzi :D