Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy


Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.

Składniki:

6 plastrów schabu
sól
pieprz
3 łyżki musztardy
łyżka miodu

12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
24 cienkie zielone szparagi

Wykonanie:

Mięso oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, mieszanką smarujemy kotlety.

Na plastrze szynki kładziemy plaster schabu, a na nim 4 szparagi. Szparagi przycinamy, tak by były długości plastra schabu. Przykrywamy drugim plasterkiem szynki. 

Tak przygotowane kotlety pieczemy przez 3-5 minut w gofrownicy, aż szynka się zarumieni i stanie się chrupka.

Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Rada:
Takie kotlety dobrze smakują podane z jajkiem w koszulce lub sadzonym.

Komentarze

Popularne posty