Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy
Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.
Składniki:
6 plastrów schabu
sól
pieprz
3 łyżki musztardy
łyżka miodu
12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
24 cienkie zielone szparagi
Wykonanie:
Mięso oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, mieszanką smarujemy kotlety.
Na plastrze szynki kładziemy plaster schabu, a na nim 4 szparagi. Szparagi przycinamy, tak by były długości plastra schabu. Przykrywamy drugim plasterkiem szynki.
Tak przygotowane kotlety pieczemy przez 3-5 minut w gofrownicy, aż szynka się zarumieni i stanie się chrupka.
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.
Rada:
Takie kotlety dobrze smakują podane z jajkiem w koszulce lub sadzonym.
Komentarze
Prześlij komentarz