Tarta z awokado i wędzonym łososiem
Szybka, a jednocześnie pyszna propozycja obiadu lub kolacji.
100 g wędzonego łososia
1/2 awokado
mała czerwona cebula
100 g kremowego serka chrzanowego
kilka zielonych oliwek
kilka pomidorków
pieprz czarny
płatki chili
natka pietruszki
Tartę pieczemy około 20 minut w 190-200 stopniach C. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Składniki:
płat gotowego ciasta francuskiego100 g wędzonego łososia
1/2 awokado
mała czerwona cebula
100 g kremowego serka chrzanowego
kilka zielonych oliwek
kilka pomidorków
pieprz czarny
płatki chili
natka pietruszki
Wykonanie:
Na cieście francuskim wykładamy łyżeczką serek, następnie posypujemy cienko pokrojoną cebulą, pomidorkami, oliwkami i kawałkami łososia. Całość posypujemy pieprzem i płatkami chili.Tartę pieczemy około 20 minut w 190-200 stopniach C. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz