Zupa z kiszoną okrą
Po pokrojeniu okry w plasterki uzyskujemy śliczne gwiazdki, dzięki czemu zupa z jej dodatkiem wygląda niezwykle interesująco.
marchewka
kawałek selera korzeniowego
250-300 g kiszonej okry
cebula
łyżeczka masła
200 ml słodkiej śmietanki 42%
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pół łyżeczki płatków papryki
gałka muszkatołowa
pieprz ziołowy
2-3 ziela angielskie
liść laurowy
koperek
szklanka kwasu spod okry
Składniki:
2-3 ziemniakimarchewka
kawałek selera korzeniowego
250-300 g kiszonej okry
cebula
łyżeczka masła
200 ml słodkiej śmietanki 42%
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pół łyżeczki płatków papryki
gałka muszkatołowa
pieprz ziołowy
2-3 ziela angielskie
liść laurowy
koperek
szklanka kwasu spod okry
Komentarze
Prześlij komentarz