Zupa z kiszonej brukselki
Zupa brukselkowa w całkiem nowej odsłonie. Ta wersja zupy brukselkowej zasmakuje wszystkim wielbicielom kiszonek.
marchewka
2 łodygi selera naciowego
250-300 g kiszonej brukselki
cebula
łyżeczka masła
200 ml słodkiej śmietanki 42%
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pół łyżeczki płatków papryki
2-3 ziela angielskie
liść laurowy
zielenina (pietruszka, koperek, szczypiorek)
woda od kiszonej brukselki do zakwaszenia
Składniki:
2-3 ziemniakimarchewka
2 łodygi selera naciowego
250-300 g kiszonej brukselki
cebula
łyżeczka masła
200 ml słodkiej śmietanki 42%
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pół łyżeczki płatków papryki
2-3 ziela angielskie
liść laurowy
zielenina (pietruszka, koperek, szczypiorek)
woda od kiszonej brukselki do zakwaszenia
Komentarze
Prześlij komentarz