Płatki jęczmienne z malinami
Płatki owsiane, jęczmienne, jaglane i orkiszowe to ostatnio moje ulubione śniadanie. Tak przygotowana owsianka to jednocześnie pyszna jaki i zdrowa propozycja śniadaniowa, dzięki niej będziecie miały energię na resztę dnia.
35 g malin liofilizowanych
400 ml mleka
ziarenko kardamonu
laska wanilii
opcjonalnie miód do osłodzenia
Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego.
Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste 😍
Składniki:
pół szklanki ulubionych płatków błyskawicznych, ja dzisiaj użyłam jęczmiennych35 g malin liofilizowanych
400 ml mleka
ziarenko kardamonu
laska wanilii
opcjonalnie miód do osłodzenia
Wykonanie:
Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii.Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego.
Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste 😍
Komentarze
Prześlij komentarz