Kotlet mielony z awokado i grillowaną papryką
Uwielbiam kotlety mielone, ale te, które kryją coś w środku. Te mają kremowe awokado i słodką grillowaną paprykę.
1 kg mielonego mięsa
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka ostra
4 jajka
3 łyżki kaszki razowej orkiszowej
2 awokado Hass
3 grillowane czerwone papryki obrane ze skórki
bułka tarta do obtoczenia
masło klarowane do smażenia
Awokado kroimy na pół, wydrążamy ze skórki za pomocą łyżki, kroimy w paski. Paprykę również kroimy w paski.
Z mięsa robimy kotleta we wnętrzu każdego umieszczamy kawałek awokado i papryki. Obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rumiano na maśle klarowanym. Podajemy w bułce lub tradycyjnie z ziemniakami i surówką.
Składniki:
1 kg mielonego mięsa
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka ostra
4 jajka
3 łyżki kaszki razowej orkiszowej
2 awokado Hass
3 grillowane czerwone papryki obrane ze skórki
bułka tarta do obtoczenia
masło klarowane do smażenia
Wykonanie:
Mięso wyrabiamy z przyprawami, jajkami oraz kaszką orkiszową.Awokado kroimy na pół, wydrążamy ze skórki za pomocą łyżki, kroimy w paski. Paprykę również kroimy w paski.
Z mięsa robimy kotleta we wnętrzu każdego umieszczamy kawałek awokado i papryki. Obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rumiano na maśle klarowanym. Podajemy w bułce lub tradycyjnie z ziemniakami i surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz