Grillowana polędwiczka z sarny
Minimum składników maksimum smaku. Ważne jest to żeby składniki były najwyższej jakości.
sól
pieprz kolorowy
olej rzepakowy
do podania:
sałata z sosem vinegret
pieczone ósemki ziemniaków oraz fioletowych ziemniaków
Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.
Mięso podajemy z sałatą w sosie vinegret oraz pieczonymi fioletowymi batatami i ziemniakami.
Składniki:
polędwiczka z sarnysól
pieprz kolorowy
olej rzepakowy
do podania:
sałata z sosem vinegret
pieczone ósemki ziemniaków oraz fioletowych ziemniaków
Wykonanie:
Polędwiczkę oczyszczamy z błon, kroimy na plastry. Każdy plaster nacieramy olejem.Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.
Mięso podajemy z sałatą w sosie vinegret oraz pieczonymi fioletowymi batatami i ziemniakami.
Komentarze
Prześlij komentarz