Jajecznica z szafranem
Jak zapewne wiecie szafran to najdroższa przyprawa świata. Szczypta tej przyprawy nie tylko nadaje potrawom pięknego złotego koloru, ale również wynosi je na całkiem nowy poziom smaków i aromatów.
szczypta szafranu
sól
5 jajek
szafran, natka pietruszki do posypania
Jajecznicę wykładamy na talerz posypujemy szafranem i natką pietruszki. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego.
Składniki:
łyżeczka masłaszczypta szafranu
sól
5 jajek
szafran, natka pietruszki do posypania
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szafran. Do masła z szafranem wbijamy jajka lekko je solimy delikatnie mieszamy do momentu ścięcia jajek.Jajecznicę wykładamy na talerz posypujemy szafranem i natką pietruszki. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz