Spaghetti z łososiem i zielonymi warzywami
Składniki:
500 g makaronu spaghetti200 g wędzonego łososia
500 g warzyw: brokuł, młoda cukinia, groszek, fasolka szparagowa
300 g serka śmietankowego naturalnego lub ziołowego
świeże zioła: koperek, szczypiorek, pietruszka
skórka z cytryny
sok z cytryny
sól
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, powinien zostać al dente.Warzywa gotujemy na parze.
Do garnka przekładamy gorący makaron dodajemy około 100 ml wody od makaronu, dokładamy serki i świeże zioła. Mieszamy, aż serek się rozpuści i dokładnie pokryje makaron. Dodajemy ugotowane warzywa, delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny oprószamy pieprzem i skórką z cytryny, dodajemy do makaronu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz