Spaghetti z łososiem i zielonymi warzywami

Kremowy sos powstały z serka śmietankowego, słony smak łososia i świeżość warzyw ugotowanych na parze w połączeniu z makaronem spaghetti tworzy idealnie skomponowaną całość.

Składniki:

500 g makaronu spaghetti
200 g wędzonego łososia
500 g warzyw: brokuł, młoda cukinia, groszek, fasolka szparagowa
300 g serka śmietankowego naturalnego lub ziołowego
świeże zioła: koperek, szczypiorek, pietruszka
skórka z cytryny
sok z cytryny
sól
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, powinien zostać al dente.
Warzywa gotujemy na parze.

Do garnka przekładamy gorący makaron dodajemy około 100 ml wody od makaronu, dokładamy serki i świeże zioła. Mieszamy, aż serek się rozpuści i dokładnie pokryje makaron. Dodajemy ugotowane warzywa, delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny oprószamy pieprzem i skórką z cytryny, dodajemy do makaronu. Podajemy od razu po przygotowaniu.



Komentarze

Popularne posty