Dziki steak burger
Nie ma jak domowy Fast Food. Taką kanapkę na gorąco przygotujesz w kilka minut i zaspokoisz nią nawet Wielkiego Głoda ;)
olej rzepakowy
sól
pieprz kolorowy
dodatki:
2 świeże bułki
masło
musztarda miodowa
pomidor
sałata karbowana
czerwona cebula
2 plastry sera żółtego
żółta i pomarańczowa marchewka, burak: poszatkowane w cienkie słupki
Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.
Bułki kroimy na pół, cienko smarujemy masłem i podgrzewamy na patelni grillowej.
Podgrzane bułki smarujemy musztardą układamy w nich ser, warzywa oraz mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Składniki:
polędwiczka z sarny, możecie ją zastąpić wołowinąolej rzepakowy
sól
pieprz kolorowy
dodatki:
2 świeże bułki
masło
musztarda miodowa
pomidor
sałata karbowana
czerwona cebula
2 plastry sera żółtego
żółta i pomarańczowa marchewka, burak: poszatkowane w cienkie słupki
Wykonanie:
Polędwiczkę oczyszczamy z błon, kroimy na plastry. Każdy plaster nacieramy olejem.Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.
Bułki kroimy na pół, cienko smarujemy masłem i podgrzewamy na patelni grillowej.
Podgrzane bułki smarujemy musztardą układamy w nich ser, warzywa oraz mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz