Dziki steak burger

Nie ma jak domowy Fast Food. Taką kanapkę na gorąco przygotujesz w kilka minut i zaspokoisz nią nawet Wielkiego Głoda ;)

Składniki:

polędwiczka z sarny, możecie ją zastąpić wołowiną
olej rzepakowy
sól
pieprz kolorowy

dodatki:
2 świeże bułki
masło
musztarda miodowa
pomidor
sałata karbowana
czerwona cebula
2 plastry sera żółtego
żółta i pomarańczowa marchewka, burak: poszatkowane w cienkie słupki

Wykonanie:

Polędwiczkę oczyszczamy z błon, kroimy na plastry. Każdy plaster nacieramy olejem.
Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem.

Bułki kroimy na pół, cienko smarujemy masłem i podgrzewamy na patelni grillowej.

Podgrzane bułki smarujemy musztardą układamy w nich ser, warzywa oraz mięso. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty