Warzywne spaghetti z wędzonym łososiem
Składniki:
młoda cukiniamłody kabaczek
marchewka
garść kolorowych pomidorków koktajlowych
200 g wędzonego łososia
pęczek koperku
140 g kremowego serka ziołowego
sok z cytryny
pieprz
łyżka masła ziołowego
Wykonanie:
Warzywa myjemy. Łososia kroimy w kostkę, posypujemy posiekanym koperkiem, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.Cukinię, kabaczka i marchewkę tniemy w spaghetti za pomocą specjalnej krajalnicy, jeśli jej nie mamy możemy użyć np. obieraczki do warzyw by uzyskać cienkie paski.
Warzywa dusimy 2-3 minuty na maśle. Następnie dodajemy kremowy serek i dusimy delikatnie mieszając, aż serek się roztopi i pokryje warzywa. Na koniec dodajemy łososia i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusimy razem 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy os razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz