Kanapka sałatkowa z szynką, serem, ogórkiem i jalapeño
Sałatka w formie kanapki to idealny posiłek podczas letnich upałów, gdy nie mamy ochoty na prażenie się w kuchni. Taka sałatka pysznie smakuje i zaspokoi mniejszy jak i większy głód.
Składniki:
4-5 duże liście sałaty masłowej
80 g szynki szwarcwaldzkiej
50 g startego cheddara
kilka plasterków ogórka
kilka plasterków marynowanego jalapeñołyżka majonezu
natka pietruszki
Wykonanie:
Na
foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy plastry szynki,
smarujemy majonezem, posypujemy serem. Układamy plastry ogórka i jalapeño. Posypujemy natką pietruszki. Zwijamy. Ciasno owijamy
folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać
sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do
jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz