Kanapka sałatkowa z szynką, serem, ogórkiem i jalapeño

Sałatka w formie kanapki to idealny posiłek podczas letnich upałów, gdy nie mamy ochoty na prażenie się w kuchni. Taka sałatka pysznie smakuje i zaspokoi mniejszy jak i większy głód.

Składniki:

4-5 duże liście sałaty masłowej
80 g szynki szwarcwaldzkiej
50 g startego cheddara
kilka plasterków ogórka
kilka plasterków marynowanego jalapeño
łyżka majonezu
natka pietruszki

Wykonanie:

Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy plastry szynki, smarujemy majonezem, posypujemy serem. Układamy plastry ogórka i jalapeño. Posypujemy natką pietruszki. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.


 

Komentarze

Popularne posty