Kanapka sałatkowa z szynką, serkiem chrzanowym i warzywami


Sałatka podana w formie zawiniętej kanapki to idealna propozycja na letni posiłek. Taką kanapkę można zjeść zarówno na śniadanie, lunch, obiad lub kolację. W takiej formie można ją zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik. Zawsze prezentuje się elegancko i apetycznie. Polecam.

Składniki:

4-5 duże liście sałaty masłowej
80 g szynki szwarcwaldzkiej
50 g kremowego serka chrzanowego
kilka plasterków ogórka
rzodkiewka
kilka pomidorków koktajlowych
kawałek papryki
kilka plasterków czerwonej cebuli
natka pietruszki
sól ziołowa
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy plastry szynki, smarujemy serkiem. Układamy kawałki warzyw. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
 

Komentarze

Popularne posty