Kanapka sałatkowa z tuńczykiem i rzodkiewką

Kolejna propozycja na sałatkę w formie kanapki. Ja je uwielbiam, bo są pyszne, kolorowe, zdrowe i można komponować każdego dnia nową kompozycję smakową.

Składniki:

4-5 duże liście sałaty masłowej
170 g tuńczyka w sosie własnym lub oleju
łyżka majonezu
2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
sól ziołowa
pieprz kolorowy
szczypiorek

Wykonanie:

Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy tuńczyka, smarujemy majonezem, posypujemy solą i pieprzem. Układamy plastry rzodkiewki. Posypujemy szczypiorkiem. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty