Kanapka sałatkowa z tuńczykiem i rzodkiewką
Kolejna propozycja na sałatkę w formie kanapki. Ja je uwielbiam, bo są pyszne, kolorowe, zdrowe i można komponować każdego dnia nową kompozycję smakową.
Składniki:
4-5 duże liście sałaty masłowej
170 g tuńczyka w sosie własnym lub oleju
łyżka majonezu
2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
sól ziołowapieprz kolorowy
szczypiorek
Wykonanie:
Na
foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy tuńczyka,
smarujemy majonezem, posypujemy solą i pieprzem. Układamy plastry rzodkiewki. Posypujemy szczypiorkiem. Zwijamy. Ciasno owijamy
folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać
sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do
jedzenia.
Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz