Sałatka porowa z kurczakiem, kukurydzą, ananasem i granatem

Pyszna, niezwykle świeża i soczysta sałatka owocowo-warzywna z dodatkiem delikatnej piersi kurczaka.

Składniki:

300 g piersi z kurczaka
sól morska
curry

młody por
kolba kukurydzy
300 g obranego ananasa
granat
6-7 przepiórczych jaj ugotowanych na twardo
koperek
3-4  łyżki majonezu
sól morska
pieprz kolorowy

Wykonanie:

Kurczaka nacieramy solą morska oraz curry. Gotujemy na parze 15-20 minut. Studzimy.

Białą część pora cienko kroimy i solimy. Warstwę pora posypujemy ziarnami z kolby kukurydzy. Układamy ananasa pokrojonego w kostkę. Następnie wykładamy pokrojoną w kawałki pierś kurczaka. Za pomocą worka cukierniczego z ozdobną tylko wyciskamy majonez. Na warstwie majonezu układamy połówki jajek. Całość posypujemy pestkami granatu i koperkiem. Posypujemy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Komentarze

Popularne posty