Jajka faszerowane - urocze sówki

Pyszne, proste jajka faszerowane w kształcie sówek.

Składniki:

6 jajek
6 zielonych oliwek nadziewanych papryką
12 marynowanych papryczek sweet drops
24 listki roszponki
czarny kawior
1-2 łyżki majonezu
sól ziołowa

Wykonanie:


Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy.

Żółtka z solą  i majonezem miksujemy na gładką masę.

Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek.

Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty