Jajka faszerowane - urocze sówki
Pyszne, proste jajka faszerowane w kształcie sówek.
6 zielonych oliwek nadziewanych papryką
12 marynowanych papryczek sweet drops
24 listki roszponki
czarny kawior
1-2 łyżki majonezu
sól ziołowa
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy.
Żółtka z solą i majonezem miksujemy na gładką masę.
Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek.
Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Składniki:
6 jajek6 zielonych oliwek nadziewanych papryką
12 marynowanych papryczek sweet drops
24 listki roszponki
czarny kawior
1-2 łyżki majonezu
sól ziołowa
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy.
Żółtka z solą i majonezem miksujemy na gładką masę.
Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek.
Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz