Pasta kanapkowa z awokado i rukoli
Pyszna i lekka pasta kanapkowa z awokado i rukoli. Wyśmienicie się komponuje z jajkiem sadzonym lub jajkiem w koszulce.
awokado
garść rukoli
sól
pieprz
sok z cytryny
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, za pomocą łyżki wydrążyć środek. Awokado przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Do awokado dodajemy drobno posiekaną rukolę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i jajkiem w koszulce lub sadzonym. Smacznego.
Składniki:
awokado
garść rukoli
sól
pieprz
sok z cytryny
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, za pomocą łyżki wydrążyć środek. Awokado przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Do awokado dodajemy drobno posiekaną rukolę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i jajkiem w koszulce lub sadzonym. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz