Mini torcik kanapkowy


 Pyszny, szybki w wykonaniu pomysł na śniadanie lub ciekawie podaną przystawkę dla gości.

Składniki:

proporcje na 1 torcik:

2 kromki ciemnego chleba
4 łyżeczki serka śmietankowego
2 łyżeczki posiekanego koperku
plaster wędzonego łososia
pieprz
sok z cytryny

wykończenie:

4 plasterki serka topionego
2 łyżeczki czarnego kawioru
plasterek wędzonego łososia
natka pietruszki
marynowane papryczki sweet drops


Wykonanie:

Z kromek za pomocą obręczy wycinamy 2 kółka. Jedno kółko układamy na dnie obręczy. Kromkę smarujemy serkiem, posypujemy koperkiem, układamy łososia skropionego sokiem z cytryny. Łososia smarujemy serkiem, a serek posypujemy koperkiem. Całość dociskamy drugim kółkiem chlebowym. Ostrożnie zdejmujemy obręcz.

Z jednego plasterka topionego sera wycinamy kółko, kładziemy je na wierzchu tortu. Boki oklejamy pozostałymi plasterkami. Dociskamy serek palcami by dobrze się skleił. Wierzch dekorujemy różą z łososia, pietruszką, kawiorem oraz papryczkami sweet drops.



Komentarze

Popularne posty