Mini torcik kanapkowy
Pyszny, szybki w wykonaniu pomysł na śniadanie lub ciekawie podaną przystawkę dla gości.
Składniki:
proporcje na 1 torcik:
2 kromki ciemnego chleba4 łyżeczki serka śmietankowego
2 łyżeczki posiekanego koperku
plaster wędzonego łososia
pieprz
sok z cytryny
wykończenie:
4 plasterki serka topionego2 łyżeczki czarnego kawioru
plasterek wędzonego łososia
natka pietruszki
marynowane papryczki sweet drops
Wykonanie:
Z kromek za pomocą obręczy wycinamy 2 kółka. Jedno kółko układamy na dnie obręczy. Kromkę smarujemy serkiem, posypujemy koperkiem, układamy łososia skropionego sokiem z cytryny. Łososia smarujemy serkiem, a serek posypujemy koperkiem. Całość dociskamy drugim kółkiem chlebowym. Ostrożnie zdejmujemy obręcz.Z jednego plasterka topionego sera wycinamy kółko, kładziemy je na wierzchu tortu. Boki oklejamy pozostałymi plasterkami. Dociskamy serek palcami by dobrze się skleił. Wierzch dekorujemy różą z łososia, pietruszką, kawiorem oraz papryczkami sweet drops.
Komentarze
Prześlij komentarz