Gofry makaronowe serowo-brokułowe
Od dziecka jestem nauczona, żeby nie marnować jedzenia, ale również od dziecka nie lubię jeść tego samego, więc tak z jednego dania powstaje zupełnie coś innego.
pokruszone płatki kukurydziane
Kule układamy na rozgrzanych płytkach gofrownicy, lekko spłaszczamy.
Gofrownicę zamykamy, pieczemy, aż masa się zarumieni około 5 minut.
Gofry możemy podawać z keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.
Składniki:
500 g makaronu w sosie serowo-brokułowym przepis tutaj, najlepiej zimny z poprzedniego dniapokruszone płatki kukurydziane
Wykonanie:
Z makaronu w sosie, kształtujemy kule, obtaczamy je w pokruszonych płatkach kukurydzianych.Kule układamy na rozgrzanych płytkach gofrownicy, lekko spłaszczamy.
Gofrownicę zamykamy, pieczemy, aż masa się zarumieni około 5 minut.
Gofry możemy podawać z keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.
Komentarze
Prześlij komentarz