Kolorowy kotlet indyczy
Kotlet indyczy nadziewany mascarpone, fetą oraz warzywami.
sól
pieprz
nadzienie:
180 g sera typu feta
250 g mascarpone
kawałek żółtej papryki
kawałek czerwonej papryki
4 różyczki borkułu
mała czerwona cebula
do panierowania:
mąka krupczatka
pieprz ziołowy
jajko
bułka tarta
olej lub klarowane masło do smażenia
Mascarpone, fetę oraz pokrojone warzywa mieszamy, ze sobą. Na każdym kotlecie układamy porcję serka. Kotlety zawijamy.
Składniki:
1 kg piersi z indykasól
pieprz
nadzienie:
180 g sera typu feta
250 g mascarpone
kawałek żółtej papryki
kawałek czerwonej papryki
4 różyczki borkułu
mała czerwona cebula
do panierowania:
mąka krupczatka
pieprz ziołowy
jajko
bułka tarta
olej lub klarowane masło do smażenia
Wykonanie:
Pierś kroimy na 4 kawałki, każdy kawałek rozbijamy, solimy i pieprzymy.Mascarpone, fetę oraz pokrojone warzywa mieszamy, ze sobą. Na każdym kotlecie układamy porcję serka. Kotlety zawijamy.
Kotlety panierujemy w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym, jajku, bułce tartej, i ponownie jajku i bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu przez 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.
Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z frytkami z fioletowych ziemniaków, które usmażyłam obok kotletów.
Komentarze
Prześlij komentarz