Kolorowy kotlet indyczy

 Kotlet indyczy nadziewany mascarpone, fetą oraz warzywami.

Składniki:

1 kg piersi z indyka
sól
pieprz

nadzienie:
180 g sera typu feta
250 g mascarpone
kawałek żółtej papryki
kawałek czerwonej papryki
4 różyczki borkułu
mała czerwona cebula

do panierowania:
mąka krupczatka
pieprz ziołowy
jajko
bułka tarta

olej lub klarowane masło do smażenia

Wykonanie:

Pierś kroimy na  4 kawałki, każdy kawałek rozbijamy, solimy i pieprzymy.

Mascarpone, fetę oraz pokrojone warzywa mieszamy, ze sobą.  Na każdym kotlecie układamy porcję serka. Kotlety zawijamy.

Kotlety panierujemy w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym, jajku, bułce tartej, i ponownie jajku i bułce tartej.

Kotlety smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu przez  10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.

Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z frytkami z fioletowych ziemniaków, które usmażyłam obok kotletów.

Komentarze

Popularne posty