Jajecznica z truflami

Zwykła jajecznica na maśle podana z rukolą i posypana letnią truflą zmienia się w ekskluzywne śniadanie. Trufle są bardzo aromatyczne więc jedna letnia trufla wystarczy na jajecznicę z 15-20 jajek, więc koszt takiego posiłku, też nie będzie bardzo drogi.

Składniki:

łyżka masła
10 jajek od szczęśliwych kur
sól
garść rukoli
szczypiorek
1/2 letniej trufli
opcjonalnie rzodkiewki

Wykonanie:

Jajecznicę smażymy na maśle, solimy do smaku.  Na talerzach wykładamy rukolę, na nią wykładamy jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i cienko pokrojoną letnią truflą. Truflę najlepiej kroić za pomocą mandoliny.




Obok jajecznicy układamy pokrojoną rzodkiewkę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Po taki posiłku, każdy dzień będzie bardzo dobry.

Komentarze

Popularne posty