Piersi kurczaka zapiekane z warzywami pod serowo-majonezową pierzynką
Soczysty kurczak zapieczony pod aromatyczną pierzynką z sera, majonezu i warzyw.
100 g startego sera
4 łyżki majonez
kilka różyczek brokułu
mała czerwona cebula
kawałek czerwonej papryki
kawałek żółtej papryki
koperek
chili
sól
pieprz
czosnek granulowany
Ser, majonez, koperek i pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszanką okrywamy kurczaka.
Składniki:
2 piersi z kurczaka100 g startego sera
4 łyżki majonez
kilka różyczek brokułu
mała czerwona cebula
kawałek czerwonej papryki
kawałek żółtej papryki
koperek
chili
sól
pieprz
czosnek granulowany
Wykonanie:
Kurczaka oprószamy granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem, układamy na żeliwnej patelni lub naczyniu do zapiekania.Ser, majonez, koperek i pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszanką okrywamy kurczaka.
Wstawiamy do piecyka, pieczemy w 180°C przez 30 minut.
Kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz