Piersi kurczaka zapiekane z warzywami pod serowo-majonezową pierzynką

 Soczysty kurczak zapieczony pod aromatyczną pierzynką z sera, majonezu i warzyw.

Składniki:

2 piersi z kurczaka
100 g startego sera
4 łyżki majonez
kilka różyczek  brokułu
mała czerwona cebula
kawałek czerwonej papryki
kawałek żółtej papryki
koperek
chili
sól
pieprz
czosnek granulowany

Wykonanie:

Kurczaka oprószamy granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem, układamy na żeliwnej patelni lub naczyniu do zapiekania.

Ser, majonez, koperek i pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszanką okrywamy kurczaka.

Wstawiamy do piecyka, pieczemy w 180°C przez 30 minut.

Kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.




Komentarze

Popularne posty