Kotlety z indyka w stylu greckim
Kotlety z indyka z kolorową niespodzianką w środku.
Składniki:
1 kg piersi z kurczaka
sól
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
nadzienie:
8 czarnych oliwek
kawałek żółtej papryki
3 mini cukinie
8 pomidorków koktajlowych
8 cebulek perłowych
8 kostek fety
do panierowania
mąka krupczatka
jajko bułka tarta
do podania:
sos ziołowo-czosnkowy (wymieszałam jogurt grecki ze świeżymi ziołami, czosnkiem i skórką z cytryny)
sałatka
tłuszcz do głębokiego smażenia
Wykonanie:
Mięso kroimy na 4 plastry, następnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i posypujemy czosnkiem.
Na długie wykałaczki nadziewamy pokrojone warzywa.
Szaszłyki warzywne dokładnie owijamy mięsem. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy około 12 minut na rozgrzanym tłuszczu.
Podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem ziołowo-czosnkowym oraz kaszą lub ziemniakami.
Komentarze
Prześlij komentarz