Kotlety z indyka w stylu greckim

Kotlety z indyka z kolorową niespodzianką w środku.


Składniki:

1 kg piersi z kurczaka
sól
pieprz ziołowy
czosnek granulowany

nadzienie:
8 czarnych oliwek
kawałek żółtej papryki
3 mini cukinie
8 pomidorków koktajlowych
8 cebulek perłowych
8 kostek fety

do panierowania
mąka krupczatka
jajko bułka tarta

do podania:
sos ziołowo-czosnkowy (wymieszałam jogurt grecki ze świeżymi ziołami, czosnkiem i skórką z cytryny)
sałatka

tłuszcz do głębokiego smażenia

Wykonanie:

Mięso kroimy na 4 plastry, następnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i posypujemy czosnkiem.

Na długie wykałaczki nadziewamy pokrojone warzywa.

Szaszłyki warzywne dokładnie owijamy mięsem. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy około 12 minut na rozgrzanym tłuszczu.

Podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem ziołowo-czosnkowym oraz kaszą lub ziemniakami.




Komentarze

Popularne posty