Wytrawne gofry ze spaghetti bolognese

Nawet nasze ulubione jedzenie, podawane kilka dni pod rząd może się znudzić, dlatego warto pomyśleć jak zmienić je w zupełnie coś nowego.

Składniki:

500 g spaghetti w sosie bolognese z poprzedniego dnia
100 g startego sera najlepiej parmezanu lub pecorino romano
świeże zioła do posypania
sos jogurtowo-ziołowy do podania(jogurt naturalny wymieszany z solą, pieprzem, skórką z cytryny, roztartym czosnkiem oraz świeżymi ziołami np. natką pietruszki i koperkiem)

Wykonanie:

Spaghetti mieszamy ze startym serem, w rękach kształtujemy placuszki. Placuszki wkładamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy, aż się zrumienią.
Podajemy posypanie zieleniną i keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.

Komentarze

Popularne posty