Wytrawne gofry ze spaghetti bolognese
Nawet nasze ulubione jedzenie, podawane kilka dni pod rząd może się znudzić, dlatego warto pomyśleć jak zmienić je w zupełnie coś nowego.
100 g startego sera najlepiej parmezanu lub pecorino romano
świeże zioła do posypania
sos jogurtowo-ziołowy do podania(jogurt naturalny wymieszany z solą, pieprzem, skórką z cytryny, roztartym czosnkiem oraz świeżymi ziołami np. natką pietruszki i koperkiem)
Podajemy posypanie zieleniną i keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.
Składniki:
500 g spaghetti w sosie bolognese z poprzedniego dnia100 g startego sera najlepiej parmezanu lub pecorino romano
świeże zioła do posypania
sos jogurtowo-ziołowy do podania(jogurt naturalny wymieszany z solą, pieprzem, skórką z cytryny, roztartym czosnkiem oraz świeżymi ziołami np. natką pietruszki i koperkiem)
Wykonanie:
Spaghetti mieszamy ze startym serem, w rękach kształtujemy placuszki. Placuszki wkładamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy, aż się zrumienią.Podajemy posypanie zieleniną i keczupem lub sosem jogurtowo-ziołowym.
Komentarze
Prześlij komentarz