Grillowany camembert z sosem miodowym z chili podany na sałatce z malinami i jeżynami

Bardzo efektowny, a jednocześnie prosty i oczywiście smaczny sposób podania serka camembert.

Składniki:

na każdą porcję:
serek camembert
 
sos miodowy:
łyżeczka miodu
pół łyżeczki zmiksowanego chili
sól morska 

sałatka:
liść sałaty lodowej
kilka listków rukoli
kilka jeżyn i malin mogą być mrożone

Wykonanie:

Na talerzu układamy pokrojony liść sałaty lodowej. Posypujemy listkami rukoli. Układamy jeżyny i maliny.

Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku.

Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą.

Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.

Porada: Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie mrożonych owoców -  nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.

Komentarze

Popularne posty