Grillowany camembert z sosem miodowym z chili podany na sałatce z malinami i jeżynami
Bardzo efektowny, a jednocześnie prosty i oczywiście smaczny sposób podania serka camembert.
Składniki:
na każdą porcję:
serek camembert
sos miodowy:
łyżeczka miodu
pół łyżeczki zmiksowanego chili
sól morska
sałatka:
liść sałaty lodowej
kilka listków rukoli
kilka jeżyn i malin mogą być mrożone
Wykonanie:
Na talerzu układamy pokrojony liść sałaty lodowej. Posypujemy listkami rukoli. Układamy jeżyny i maliny.
Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku.
Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą.
Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.
Porada: Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie
mrożonych owoców - nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę
się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym
kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.
Komentarze
Prześlij komentarz