Karmazyn z ziemniakami z grilla elektrycznego - obiad w 10 minut
Ekspresowy, a jednocześnie bardzo smaczny obiad. Cienko pokrojone ziemniaki błyskawicznie smażą się na chrupiąco na tak podsmażonych ziemniakach układam rybę do podsmażenia, aż skóra ryby będzie chrupiąca jak chips. Wystarczy wyjąć i zajadać ze smakiem.
Składniki:
na każdą porcję:
filet karmazyna ze skórą
duży ziemniak
sól morska
pieprz kolorowy
olej rzepakowy
Wykonanie:
Na płytę do grillowania - wlewamy trochę oleju. Rozprowadzamy po całej płycie. Na rozgrzanej płycie układamy cienkie plasterki ziemniaka. Ja ułożyłam 3-4 cienkie warstwy. Solimy i pieprzymy. Gdy się zrumienią ostrożnie przekładamy na drugą stronę.
Rybę oprószamy solą i pieprzem. Skórę natłuszczamy olejem. Rybę układamy na ziemniakach skórą do góry. Pieczemy w grillu, aż skórka będzie chrupiąca jak chips.
Rybę razem z ziemniakami ostrożnie przekładamy na talerz. Podajemy z ulubioną surówką - polecam kiszonki.
Komentarze
Prześlij komentarz