Deser malina z mango pod puszystą pianką
Pyszny deser owocowy gotowy w kilka minut. Mała rzecz, a cieszy podniebienie.
ziarna z laski wanilii
cukier puder
450 g malin, mogą być mrożone
łyżka miodu
plasterek imbiru
duże mango około 300 g
maliny i karambola do ozdoby
Śmietankę z dodatkiem ziaren wanilii ubijamy na sztywną pianę dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
Mango miksujemy na gładką masę.
Maliny miksujemy z dodatkiem miodu i imbiru.
W pucharkach, kieliszkach lub słoiczkach układamy warstwę musu z mango, następnie warstwę malinową i na wierzch bitą śmietanę. Wszystkie porcje ozdabiamy malinami i plasterkami karamboli.
Składniki:
200 ml śmietanki minimum 30%ziarna z laski wanilii
cukier puder
450 g malin, mogą być mrożone
łyżka miodu
plasterek imbiru
duże mango około 300 g
maliny i karambola do ozdoby
Wykonanie:
Śmietankę z dodatkiem ziaren wanilii ubijamy na sztywną pianę dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
Mango miksujemy na gładką masę.
Maliny miksujemy z dodatkiem miodu i imbiru.
W pucharkach, kieliszkach lub słoiczkach układamy warstwę musu z mango, następnie warstwę malinową i na wierzch bitą śmietanę. Wszystkie porcje ozdabiamy malinami i plasterkami karamboli.
Komentarze
Prześlij komentarz