Torcik śniadaniowy


Torcik z kolorowych płatków zbożowych (barwionych naturalnymi sokami owocowymi) z masą z jogurtu bałkańskiego. Jego wykonanie zajmuje dosłownie 15 minut, a sprawi radość zarówno dzieciom jaki i dorosłym.

Składniki:


proporcje na tortownicę 20 cm:


450 g kolorowych kółeczek zbożowych
3 jogurty bałkańskie

kółeczka do dekoracji


Wykonanie:


Dno tortownicy wysypujemy kółeczkami zbożowymi, na nie wykładamy jeden jogurt. Jogurt rozsmarowujemy. Wysypujemy następną warstwę kółeczek i znów jogurt, kółeczka, jogurt, kółeczka. Postępujemy tak do wykończenia składników. Ciasto odstawiamy na  około 30 minut do lodówki, by płatki trochę zmiękły.

Delikatnie zdejmujemy obręcz tortownicy. Posypujemy boki i wierzch ciasta. Kroimy tak jak tort, na kawałki. Smacznego.

Komentarze

Popularne posty