Torcik śniadaniowy
Torcik z kolorowych płatków zbożowych (barwionych naturalnymi sokami owocowymi) z masą z jogurtu bałkańskiego. Jego wykonanie zajmuje dosłownie 15 minut, a sprawi radość zarówno dzieciom jaki i dorosłym.
Składniki:
proporcje na tortownicę 20 cm:
450 g kolorowych kółeczek zbożowych
3 jogurty bałkańskie
kółeczka do dekoracji
Wykonanie:
Dno tortownicy wysypujemy kółeczkami zbożowymi, na nie wykładamy jeden jogurt. Jogurt rozsmarowujemy. Wysypujemy następną warstwę kółeczek i znów jogurt, kółeczka, jogurt, kółeczka. Postępujemy tak do wykończenia składników. Ciasto odstawiamy na około 30 minut do lodówki, by płatki trochę zmiękły.
Delikatnie zdejmujemy obręcz tortownicy. Posypujemy boki i wierzch ciasta. Kroimy tak jak tort, na kawałki. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz