Domowe chipsy z zieloną czubrycą
Aromatyczne domowe karbowane chipsy obficie posypane solą i zieloną czubrycą.
ziemniaki dowolna ilość
sól himalajska
czubryca zielona
olej kokosowy do smażenia
Ziemniaki odcedzamy przekładamy na papierowe ręczniki by dokładnie odciekły.
Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym 2-3 minuty w zależności od grubości plasterków. Ziemniaku po usmażeniu przekładamy na papierowe ręczniki by odciekły.
Obsypujemy obficie przyprawami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Składniki:
ziemniaki dowolna ilość
sól himalajska
czubryca zielona
olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na faliste plasterki. Ziemniaki płuczemy 3-4 razy, do momentu uzyskania czystej wody. Ziemniaki zalewamy zimną wodą i dodajemy 2 łyżeczki cukru, odstawiamy na 10-15 minut.Ziemniaki odcedzamy przekładamy na papierowe ręczniki by dokładnie odciekły.
Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym 2-3 minuty w zależności od grubości plasterków. Ziemniaku po usmażeniu przekładamy na papierowe ręczniki by odciekły.
Obsypujemy obficie przyprawami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz